Bilete GALA CONCERT - SummerChoir - 19 iul, ora 19:00 - Ateneul Român

GALA CONCERT - SummerChoir

Ateneul Român, București

sâmbătă, 19 iulie, ora 19:00

Cumpără bilete

Vezi harta locurilor
Nr. bilete
Categoria 1 Presale
Categoria 2 Presale
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Organizatorul nu permite returul biletelor

Detalii

Coriști de înalt nivel musical din toată Europa vin în România , în perioada 14-19 iulie 2025, să se perfecționeze sub îndrumarea a trei muzicieni de renume internațional: Christian Ciucă, director muzical și dirijorul Ansamblului Instrumental din Paris, Steffen Schlandt ,organistul Bisericii Negre și Liliana Faraon soprană de la Opera din Paris.

Perle ale muzicii corale internaționale vor fi interpretate sub conducerea musicala a dirijorului franco- român Christian Ciucă.

În program: MENDELSSOHN Psalm 100 & Hear my prayer
BRAHMS Ave Maria & Geistliches Lied
RUTTER Gloria

Despre invitați:

  •        Solista Liliana Faraon, soprană la Opera Națională din Paris Născută la Iași în România, și-a continuat studiile de canto în Franța și a obținut Medalia de Aur la CNR din Lyon și Premiul I în unanimitate la ciclul superior la Conservatorul Național din Toulouse .

Dintre cele 50 de roluri cântate de-a lungul a 25 de ani, cele mai importante sunt: Queen of the Night, Pamina (Die Zauberflöte), Gilda (Rigoletto), Leïla (The Pearl Fishers), Rita (Donizetti), Despina (Cosi fan tutti) , The Fairy (Cenuşăreasa de Massenet), Nannetta (Falstaff), Olympia (Les Contes de Hoffmann), A cântat și marele repertoriu: Elias Mendelssohn, Messe Solennelle și Stabat Mater (Rossini), Mesia, Die Schöpfung (Haydn), Oratoriu de Crăciun (Saint Saëns), Stabat Mater (Pergolesi), Requiem de Fauré și Rutter... sub conducerea unor dirijori de renume precum Michel Plasson, John Nelson, Lawrence Foster, Jean-Claude Malgoire, Giuliano Carella, Marco Guidarini, Christian Ciucă.

 

  •        La orgă Steffen Schlandt, orgănistul titular al Bisericii Negre din Brașov Steffen Schlandt a urmat o carieră muzicală de execepție, fiind cunoscut pe plan internațional pentru recitalurile susținute la orgă. După ce a absolvit Academia de muzică “Gh. Dima” din Cluj, a studiat în Germania ca bursier D.A.A.D. (bursă acordată de Institutul German pentru relații externe) și a serviciului „Diakonisches Werk”, la Facultatea de Muzică din Trossingen, unde a aprofundat muzica bisericească cu Prof. Christoph Bossert, iar la Würzburg s-a specializat în dirijatul coral și de orchestră. Din anul 2004 este dirijorul corului „Bach” și organist la „Biserica Neagră”.

 În același timp colaborează cu Facultatea de Muzică Brașov că profesor asociat de muzică de cameră și orchestră. Ca organist a concertat în numeroase țări din Europa, precum Germania, Franța, Elveția, Suedia, Italia, Croația, Ungaria, România, Israel, Portugalia.

 

  •        Dirijor Christian Ciucă, dirijor fondator al Ensemble Instrumental de Paris și Ensemble Vocal Crescendo din Paris. Francez de origine română, Christian CIUCĂ a început vioara la vârsta de 6 ani la Liceul George Enescu din București. Și-a continuat studiile superioare în România, apoi în Germania unde a obținut Premiul I pentru Muzică de Cameră la Berlin. În același timp, a studiat dirijat de cor și orchestră, iar la vârsta de 21 de ani a dirijat Requiem-ul lui MOZART și Missa di Gloria de PUCCINI în 1988 la Berlin.

 Este dirijorul fondator al Ansamblului Instrumental de Paris, orchestră cu formație variabilă.,cu care a realizat turnee în Statele Unite, Canada, Italia, Elveția, Spania, Germania, Belgia, Maroc. A primit aprecieri masive în Japonia în patru turnee. În 2017 a fost aclamat la București cu Missa în Do de Mozart și Olga Peretyatko la Festivalul Enescu. Doi ani mai tărziu a fost ales să deschidă stagiunea Franța-România la Paris în fruntea orchestrei sale și a corului național Madrigal, în prezența Președintelui României.